Laserbehandeling van schimmelnagels

Laserbehandeling van schimmelnagels

Veel mensen hebben last van schimmelnagels die vaak als cosmetisch storend worden ervaren. Schimmelnagels worden veroorzaakt door schimmels die de nagel of huid binnendringen, en kunnen onder andere worden behandeld met tabletten. Deze behandeling is echter langdurig en geeft mogelijk bijwerkingen. Onze Nd:YAG laser, een onderdeel van onze GentleMax Pro laser,  is een goed alternatief zonder deze bijwerkingen.


Voor wie is deze behandeling bedoeld?

De behandeling is bedoeld voor iedereen die last heeft van schimmelnagels. Schimmelnagels zijn te herkennen aan de volgende symptomen:

 • In het beginstadium is de nagelrand geel, bruin of groen van kleur en/of zitten er kleine vlekjes op de nagel;
 • Als de nagel niet wordt behandeld, verkleurt hij geelwit tot geelbruin;
 • De nagel is dik en brokkelig van structuur;
 • De nagel kan in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk loslaten.

Indien er twijfel bestaat over de diagnose, wordt er soms een kweek afgenomen.


Wat houdt de behandeling in?

Werking

Het behandelen van schimmelnagels met onze laser is het beste alternatief als u geen tabletten wilt gebruiken. Tijdens de behandeling verhit de laser de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Het laserlicht vernietigt de schimmels onder de nagel, het nagelbed en de omliggende huid. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel.

Normale verschijnselen

De behandeling kan een heet en branderig gevoel veroorzaken. Ook kan het zijn dat er een donkere verkleuring onder de nagelplaat verschijnt. Dit verdwijnt binnen enkele weken.

Voor meer informatie over laserbehandeling van schimmelnagel kunt u hier onze informatiefolder over Laserbehandeling Schimmelnagel vinden.


Hoe lang duurt de behandeling?

Een behandeling duurt maximaal enkele minuten per nagel. Meestal zullen er drie tot vier behandelingen in totaal nodig zijn. Tussen de behandelingen door zal een tijdsduur van vier weken zitten.


Wat voor voorzorgsmaatregelen moet u treffen?

Voor de behandeling is het belangrijk dat u zorgt dat uw voeten schoon zijn, uw nagels kort geknipt zijn, nagels dun gevijld en u geen nagellak, medische zalf of andere zalf op uw nagels heeft. Daarnaast adviseren wij om naar uw afspraak schone sokken mee te nemen.


Wat te doen na de behandeling?

Na de behandeling kan de nagel nog warm zijn, maar over het algemeen niet meer pijnlijk. Naast de lasertherapie gelden de volgende adviezen:

 • Gebruik langdurig miconazol poeder of terbenafine spray in de schoenen en op de voeten om herbesmetting tegen te gaan;
 • Het kan zijn dat de schimmel zich in leren schoenen nestelt. Bij een uitgebreid beeld van schimmelnagels is het raadzaam om uw schoenen te vervangen;
 • Heeft u last van schimmel op de voeten en tussen de tenen dan wordt er ook vaak een antischimmelcrème geadviseerd;
 • Droog uw voeten goed af, ook tussen uw tenen;
 • Daar slippers in openbare ruimtes zoals doucheruimtes, sauna’s en zwembaden;
 • Was uw sokken op 60 graden;
 • Draag katoenen sokken;
 • Bezoek een pedicure om de nagels dun te laten vijlen en te verzorgen;
 • Let op voldoende ruimte in de schoen voor uw tenen;
 • Wissel dagelijks van schoenen, zodat ze tussendoor goed kunnen drogen/luchten.

Wat zijn de kosten van laserbehandeling van spataders?

De kosten van een laserbehandeling van schimmelnagels verschillen per te behandelen gebied. Voor een overzicht van onze prijzen verwijzen wij u door naar de tarievenpagina.


Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, de behandeling van schimmelnagels wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.


Ontspannen gezichtsmassage of masker na uw laserbehandeling voor schimmelnagels?

Na uw behandeling nog 20 of 30 minuten ontspannen voordat u weer naar huis of het werk gaat? Dat kan bij Huidtherapie Vechtstreek. Nieuw in ons behandelaanbod zijn de gezichtsmassages en huidherstellende maskers.

In een ontspannen sfeer met gedimd licht en een achtergrondmuziekje kunt u zelf bepalen welk gebied gemasseerd wordt. De hoofdhuid, gezicht, oren, hals, nek of decolleté; allemaal mogelijkheden. Een combinatie van allen is natuurlijk ook mogelijk!

De massages en masker zijn per 20 of 30 minuten aansluitend uw behandeling mogelijk. Het tarief voor 20 minuten is €25,00. Voor 30 minuten behandeling is het tarief €35,00. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of door even bellen.

Afspraak maken?

Voor een vrijblijvende intake of meer informatie kunt u contact opnemen via 0346-257000 of onderstaand formulier invullen.