Laserbehandeling van beenvaatjes

Laserbehandeling van beenvaatjes

Veel mensen hebben last van ontsierende vaatjes op de benen. Dit kunnen zowel blauwpaarse spataders als, kleine rode besenereis spataders zijn. Beenvaatjes kunnen met onze Dd:YAG laser goed behandeld worden. Onze laser is de beste laser voor een laserbehandeling van beenvaatjes.


Waarom kiezen voor een laserbehandeling van beenvaatjes?

  • Uitstekende en veilige  laser
  • Snel resultaat
  • Vrijwel pijnloos

Wat houdt een laserbehandeling van beenvaatjes in?

Werking

Onze Alexandrietlaser brandt de bloedvatwandjes in de huid dicht met een combinatie van golflengte, pulsduur en energiedichtheid. De instelbare spotgrootte zorgt er tevens voor dat alleen het afwijkende bloedvat de juist energie krijgt, waardoor de bloedvatwandjes worden dicht gebrand, zonder het omliggende weefsel te beschadigen.

Proefbehandeling

In sommige gevallen wordt eerst een proefbehandeling uitgevoerd om de reactie van de huid op de laserbehandeling te testen. Er wordt dan een klein gebied behandeld met een gemiddelde sterkte, die bewezen heeft bij de meeste mensen te werken.

Normale verschijnselen

De behandelingen zelf kan gevoelig zijn; alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes. Die napijn is echter kortdurend.

De behandeling veroorzaakt daarnaast een donkere verkleuring van het plekje, die er na een paar dagen zal afvallen als een korstje. Tevens kan de huid licht opzwellen.

Voor meer informatie over de GentleMax Pro laser kunt u terecht Lasertherapie. Meer informatie over laserbehandeling van verwijde beenvaatjes kunt u hier onze informatiefolder over Laserbehandeling van beenvaatjes vinden.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het te behandelen gebied. Gemiddeld gezien zijn er 3 tot 4 behandelingen nodig. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 50 minuten.


Waar moet ik vooraf rekening mee houden?

Het is belangrijk dat u op de dag van laserbehandeling GEEN dag- of camouflagecrèmes op de te behandelen huiddelen aanbrengt. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt.

Daarnaast is bescherming tegen zonlicht erg belangrijk.Voor de behandeling mag u absoluut niet gebruind zijn door de zon of zonnebank. Laserbehandelingen kunnen bij teveel pigment witte plekken veroorzaken. Bij een donkere huidskleur wordt dan ook vaak eerst een proefbehandeling gegeven.

Voor en na de behandeling is het zeer belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème factor 50 tegen zonlicht te beschermen, het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om donkere verkleuring van de huid te voorkomen.


Wat te doen na de behandeling?

De huid is na de behandeling kwetsbaar dus laat deze het liefst zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen en douchen is toegestaan, mits u de huid voorzichtig droog dept en niet wrijft. Daarnaast is het belangrijk om niet aan eventueel ontstane korstjes te krabben. Beter is het om er een vette crème of zalf op te doen. Het wordt tevens afgeraden om te zwemmen of contactsporten te beoefenen wanneer er nog korstjes aanwezig zijn.

Eventuele pijn, branderigheid of zwelling die direct na de behandeling kunnen ontstaan, kunnen worden verminderd door de plekken een paar minuten te koelen met coldpacks of natte kompressen.


Wat zijn de kosten van laserbehandeling van beenvaatjes?

De kosten van een laserbehandeling van beenvaatjes worden bepaald door de grote van het te behandelen gebied. Voor een overzicht van onze prijzen verwijzen wij u door naar de tarievenpagina.


Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Laserbehandeling van beenvaatjes worden soms vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Informeer voorafgaand aan de behandeling bij uw zorgverzekeraar naar uw rechten op vergoeding.

Voor meer informatie over onze tarieven verwijzen wij u door naar onze tarievenpagina.


Afspraak maken?

Voor een vrijblijvende intake of meer informatie kunt u contact opnemen via 0346-257000 of onderstaand formulier invullen.