Ouderdomswratten en Steelwratten

Ouderdomswratten – Steelwratten

Naarmate u ouder wordt komen ouderdomswratten en steelwratten vaker voor. Deze zitten op plekken met veel wrijving, zoals de hals, onder de borsten en/of bh band. Het zijn goedaardige plekjes die gemakkelijk kunnen worden weggehaald, met goed en snel resultaat.


Voor wie is deze behandeling bedoeld?

Deze behandelingen is voor iedereen die last heeft van ouderdomswratten, steelwratten en andere bultjes, zoals; fibromen, gerstekorrels, sommige moedervlekken en andere goedaardige bultjes.


Wat houdt de behandeling in?

Door deze behandeling worden de plekjes verwijderd. Met drie verschillende methodes is dit mogelijk, te weten coagulatie, curettage en shave excisie. Tijdens een intake wordt met u afgestemd welke methode voor u het meest geschikt is.

Voor meer informatie over de behandeling, vindt u hier onze informatiefolder.


Werking

Bij coagulatie wordt uw huid plaatselijk verdoofd. Vervolgens houdt u een handvat vast voor aardgeleiding. Coagulatie vindt plaats via een pincet die op de te behandelen plek wordt gehouden, waarna door middel van elektriciteit het plekje wordt verwijderd. Met behandeling volgens curettage wordt het plekje weg geschaafd. De huid wordt met coolspray minder gevoelig gemaakt. Wanneer het teveel nabloedt, wordt het dicht gebrand. Bij shave excisie wordt het plekje ook van uw huid geschaafd. Bij deze behandeling krijgt u een plaatselijke verdoving, waarna het plekje met een mesje wordt verwijderd.


Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 10 minuten. U heeft voor het verwijderen van de goedaardige huidgezwelletjes slechts één behandeling nodig.


Wat zijn de resultaten van de behandeling?

Het ontsierende plekje wordt geheel verwijderd. Na de behandeling ontstaat er soms enig kleurverschil. Dit is echter meestal tijdelijk.


Wat te doen na de behandeling?

U kunt na de behandeling direct naar huis. De pleister moet dagelijks verschoond. Wanneer het korstje er vanzelf af is gevallen, moet het plekje worden ingesmeerd met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF 50).


Wat zijn de risico’s en complicaties die kunnen optreden?

Een mogelijke complicatie van deze behandelingen kan een infectie zijn. Dit komt echter zelden voor. Bij coagulatie en curettage kan een enkele keer een litteken ontstaan, maar de kans hierop is zeer gering. Shave excisie gaat bijna altijd gepaard met littekenvorming. Bij sommige patiënten is er na een paar maanden haast niets meer te zien, bij anderen blijft het aanwezig. De verschillen hierin hebben vooral te maken met uw huidtype.


Wat voor een voorzorgsmaatregelen moet ik treffen?

Bloed verdunnende medicijnen kunnen problemen geven tijdens de ingreep. Het is belangrijk medicijngebruik van tevoren te melden aan uw arts of huidtherapeut. Ook als u een allergie voor een bepaald geneesmiddel (zoals bijvoorbeeld antibiotica) heeft, moet u dit aan ons vertellen. Tot slot is het belangrijk te melden wanneer u een bepaalde hartafwijking heeft, zoals een pacemaker of klep insufficiëntie.


Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig voor deze behandeling.


Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Coagulatie, curettage en/of shave excisie wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Voor informatie over onze tarieven, verwijzen wij u graag door naar onze tarievenkaart.


Ontspannen gezichtsmassage of masker na uw behandeling?

Na uw behandeling nog 20 of 30 minuten ontspannen voordat u weer naar huis of het werk gaat? Dat kan bij Huidtherapie Vechtstreek. Nieuw in ons behandelaanbod zijn de gezichtsmassages en huidherstellende maskers.

In een ontspannen sfeer met gedimd licht en een achtergrondmuziekje kunt u zelf bepalen welk gebied gemasseerd wordt. De hoofdhuid, gezicht, oren, hals, nek of decolleté; allemaal mogelijkheden. Een combinatie van allen is natuurlijk ook mogelijk!

De massages en masker zijn per 20 of 30 minuten aansluitend uw behandeling mogelijk. Het tarief voor 20 minuten is €25,00. Voor 30 minuten behandeling is het tarief €35,00. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of door even bellen.


Afspraak maken?

Voor een vrijblijvende intake of meer informatie kunt u contact opnemen via 0346-257000 of onderstaand formulier invullen.