Elektrische epilatie

Elektrische epilatie

Veel vrouwen, maar ook mannen, hebben last van ongewenste haargroei. Met epileren, scheren en harsen komen de haartjes helaas steeds weer terug en blijft u bezig. Elektrische epilatie is een zeer geschikte methode om ongewenste haren definitief te verwijderen. De methode wordt veelvuldig gebruikt voor definitief ontharen.


Waarom elektrische epilatie bij Huidtherapie Vechtstreek?

  • Alle haartypen mogelijk
  • Ook in de zomer mogelijk
  • Verwijderd definitief

Wat houdt elektrische epilatie in?

De behandeling

Uw huid wordt vooraf gedesinfecteerd en vetvrij gemaakt met een alcoholoplossing. Vervolgens wordt er een naaldje gekozen, welke het meest geschikt is voor uw haartype. De huidtherapeut laat het naaldje vervolgens in het haarzakje glijden om enkele seconden stroom te geven. Door middel van deze stroomgeleiding zorgt het naaldje ervoor dat er warmte ontstaat in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en vervolgens zal verdwijnen. Deze laatste stap wordt steeds opnieuw gedaan bij elk haartje dat verwijderd moet worden.

Groeicyclus

Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zitten op hetzelfde moment in de groeifase, waardoor meerdere behandelingen nodig zijn.

Daarnaast bevat een haarzakje vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Helaas worden al deze cellen na één behandeling niet vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging te herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Na meerdere behandelingen met elektrische epilatie zal dit pas niet meer lukken.

Voor meer informatie over elektrische epilatie kunt u hier onze informatiefolder over Elektrische epilatie vinden.


Wat te doen na de behandeling?

Na de behandeling kan er op de behandelde plek irritatie ontstaan. Dit is een normale reactie en zal na een paar uur verdwijnen.

Daarnaast  wordt u geadviseerd om 6 weken UVA- en UVB bescherming te gebruiken. Vermijd tevens zonlicht, de zonnebank en gebruik een zelfbruinende crèmes.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen verschilt per persoon. Dit heeft te maken met een te behandelen oppervlak en het haartype. Gemiddeld gezien duurt een behandeling ongeveer 30 minuten.


Heb ik een verwijzing nodig voor elektrische epilatie?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig voor elektrische epilatie.


Wordt elektrische epilatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Elektrische epilatie wordt soms vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. U kunt het beste voorafgaand aan de behandeling bij uw zorgverzekeraar informeren  op welke vergoeding u recht heeft.

Voor meer informatie over onze tarieven, verwijzen wij u graag door naar onze tarievenkaart.


Ontspannen gezichtsmassage of masker na elektrische epilatie?

Na uw behandeling nog 20 of 30 minuten ontspannen voordat u weer naar huis of het werk gaat? Dat kan bij Huidtherapie Vechtstreek. Nieuw in ons behandelaanbod zijn de gezichtsmassages en huidherstellende maskers.

In een ontspannen sfeer met gedimd licht en een achtergrondmuziekje kunt u zelf bepalen welk gebied gemasseerd wordt. De hoofdhuid, gezicht, oren, hals, nek of decolleté; allemaal mogelijkheden. Een combinatie van allen is natuurlijk ook mogelijk!

De massages en masker zijn per 20 of 30 minuten aansluitend uw behandeling mogelijk. Het tarief voor 20 minuten is €25,00. Voor 30 minuten behandeling is het tarief €35,00. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of door even bellen.


Afspraak maken?

Voor een vrijblijvende intake of meer informatie kunt u contact opnemen via 0346-257000 of onderstaand formulier invullen.