Pigmentvlekken

Laserbehandeling van  pigmentvlekken

Veroudering van de huid is een normaal verschijnsel waar niemand aan ontkomt. Zo kan uw huid in de loop der jaren beschadigd worden door bijvoorbeeld blootstelling aan de zon, ziekte of veroudering. Hierdoor kunnen onder meer pigmentverkleuringen, oftewel pigmentvlekken, ontstaan. Met de GentleMax Pro laser kunnen deze effecten behandeld worden met als resultaat een egalere huid. Deze methode kan toegepast worden op elk gebied van het lichaam.


Waarom kiezen voor een laserbehandeling van pigmentvlekken?

  • Uitstekende en veilige  laser
  • Snel resultaat
  • Vrijwel pijnloos
  • Niet tot nauwelijks bijwerkingen

Wat houdt een laserbehandeling van pigmentvlekken in?

Werking

Het doel van de behandeling is het verwijderen van het overmatige pigment in de huid. De GentleMax Pro laser richt zich met één golflengte op het pigment. Het laserlicht geeft een explosie van energie in de pigmentlaag. Hierdoor valt het pigment in kleine stukjes uiteen waardoor het lichaam in staat is deze af te voeren. Het laserlicht werkt heel oppervlakkig in de huid.

Proefbehandeling

In sommige gevallen wordt eerst een proefbehandeling uitgevoerd om de reactie van de huid op de laserbehandeling te testen. Bij het bepalen van de juiste sterkte wordt er rekening gehouden met de diepte van de pigmentafzetting, de dikte van de huid ter plaatse en ook met het huidtype. Het resultaat van de proefbehandeling is pas na 4 tot 6 weken te beoordelen.

Normale verschijnselen

Bij de laserbehandeling van pigmentvlekken treedt er vaak roodheid en minimale zwelling op die na 30 tot 60 minuten weer verdwenen is. De behandeling kan gevoelig zijn, de ervaring verschilt per persoon. Het kan aanvoelen alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in de huid. De napijn is echter kortdurend, maximaal een kwartier. Wanneer een groter gebied wordt behandeld lijkt de napijn op een zonverbranding. Dit kan enkele uren aanhouden.

Voor meer informatie over de GentleMax Pro laser kunt u terecht op de pagina Lasertherapie. Voor meer informatie over laserbehandeling van pigmentvlekken kunt u hier onze informatiefolder over Laserbehandeling Pigmentvlekken vinden.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van het aantal pigmentvlekken. Meestal zijn een of twee behandelingen voldoende. De duur van een behandeling kan variëren van 10 tot 30 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied.


Waar moet ik vooraf rekening mee houden?

Het is belangrijk dat u op de dag van laserbehandeling GEEN dag- of camouflagecrèmes op de te behandelen huiddelen aanbrengt. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt.

Daarnaast is bescherming tegen zonlicht erg belangrijk.Voor de behandeling mag u absoluut niet gebruind zijn door de zon of zonnebank. Laserbehandelingen kunnen bij teveel pigment witte plekken veroorzaken. Bij een donkere huidskleur wordt dan ook vaak eerst een proefbehandeling gegeven.

Voor en na de behandeling is het zeer belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème factor 50 tegen zonlicht te beschermen, het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om donkere verkleuring van de huid te voorkomen.


Wat te doen na de behandeling?

De pijn en branderigheid die direct na de behandeling ontstaan, kunnen worden verminderd door de plekken een paar minuten te koelen met coldpacks of natte kompressen.

De genezing van het behandelde gebied gaat gepaard met de vorming van korstjes die na 3 tot 5 dagen vanzelf loslaten. Deze korstjes geven soms jeuk. Het is belangrijk om er dan niet aan te krabben. Als de korstjes eraf zijn dan zit hieronder een roze, nieuwe.

De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen en douchen is toegestaan, mits u de huid voorzichtig droog dept en niet wrijft. Tot slot wordt het afgeraden om te zwemmen of contactsporten te beoefenen wanneer er nog korstjes aanwezig zijn. Soms kan een (antibiotische) crème na de behandeling nodig zijn.


Wat zijn de kosten van laserbehandeling van pigmentvlekken?

De kosten voor het  laseren van pigmentvlekken verschillen per te behandelen gebied. Voor een overzicht van onze prijzen verwijzen wij u door naar de tarievenpagina.


Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Laserbehandeling van pigmentvlekken wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.


Wat vonden andere patiënten van de laserbehandeling van pigmentvlekken?

Naam: Anne

Leeftijd: 48 jaar

Behandeling: Laserbehandeling van pigmentvlekken

Na een professionele intake heb ik de laserbehandeling ondergaan. De behandeling was snel en niet pijnlijk. Na 1 week viel het korstje eraf en was het vlekje op mijn neus verdwenen. Ik ben super tevreden met het resultaat. Ik kan Huidtherapie Vechtstreek zeker aanbevelen!

Voor meer ervaringen binnen onze praktijk kunt u hier terecht.


Ontspannen gezichtsmassage of masker na uw laserbehandeling?

Na uw behandeling nog 20 of 30 minuten ontspannen voordat u weer naar huis of het werk gaat? Dat kan bij Huidtherapie Vechtstreek. Nieuw in ons behandelaanbod zijn de gezichtsmassages en huidherstellende maskers.

In een ontspannen sfeer met gedimd licht en een achtergrondmuziekje kunt u zelf bepalen welk gebied gemasseerd wordt. De hoofdhuid, gezicht, oren, hals, nek of decolleté; allemaal mogelijkheden. Een combinatie van allen is natuurlijk ook mogelijk!

De massages en masker zijn per 20 of 30 minuten aansluitend uw behandeling mogelijk. Het tarief voor 20 minuten is €25,00. Voor 30 minuten behandeling is het tarief €35,00. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of door even bellen.

Afspraak maken?

Voor een vrijblijvende intake of meer informatie kunt u contact opnemen via 0346-257000 of onderstaand formulier invullen.