Peelings

Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling is een ideale behandeling om uw huid op te frissen. Ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne en onregelmatigheden van de huid kunnen grondig worden aangepakt. Een fruitzuurpeeling wordt bij ons uitgevoerd op basis van glycolzuur. Een glycolzuurpeeling is de aangewezen manier om de huid gladder, gezonder, steviger te maken en eventueel aanwezige pigmentvlekken te verzachten.


Waarom fruitzuurpeeling bij Huidtherapie Vechtstreek?

  • Verbeterde huidstructuur
  • Kleine rimpeltjes minder zichtbaar
  • Littekens na acne minder zichtbaar
  • Minder mee-eters
  • Verbeterde doorbloeding

Wat houdt fruitzuurpeeling in?

Bij een fruitzuurpeeling wordt de huid eerst gedesinfecteerd en vetvrij gemaakt met een alcoholoplossing. Vervolgens wordt de huid door een vloeistof oppervlakkig behandeld. De zuren in de peelings verslappen de samenhang tussen de huidcellen in de bovenste huidlaag. Hierdoor zorgt de peeling voor een dunnere huid. Tevens stimuleren de zuren de nieuwvorming van collageenvezels. Hierdoor wordt het steunweefsel verhoogd. Ook verbetert de elasticiteit van de huid en is de huid beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden.

Na de behandeling ontstaat een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit na enkele uren weg. Na een paar dagen kan afschilfering van de bovenste huidlaag plaatsvinden. Ook kan er soms wat jeuk ontstaan.

Voor meer informatie over fruitzuurpeeling kunt hier u onze informatiefolder over Fruitzuurpeeling digitaal vinden.


Wat te doen na de behandeling?

Na de behandeling moet u de huid enkele weken goed beschermen tegen de zon, omdat de huid zijn natuurlijke bescherming grotendeels kwijt is. Tussen de behandelingen doorzal de huid voorbereid worden met een crème waar een laag percentage van de peeling in zit. Deze moet zowel ’s morgens als ’s avonds aangebracht worden.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Wij adviseren een serie van 8 peelings, welke 1x per 2 weken plaatsvinden. De peelings duren ongeveer een half uur, waarbij de sterkte geleidelijk zal toenemen.


Heb ik een verwijzing nodig voor fruitzuurpeeling?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig voor deze behandeling.


Wordt fruitzuurpeeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Fruitzuurpeeling wordt soms vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. U kunt het beste voorafgaand aan de behandeling bij uw zorgverzekeraar informeren  op welke vergoeding u recht heeft.

Voor meer informatie over onze tarieven, verwijzen wij u graag door naar onze tarievenkaart.


Afspraak maken?

Voor een vrijblijvende intake of meer informatie kunt u contact opnemen via 0346-257000 of onderstaand formulier invullen.