Botuline Toxine

Botuline Toxine

Botuline toxine, type A ook wel beter bekend onder de merknaam Botox worden al jaren toegepast voor cosmetische toepassingen zoals tegen rimpels en overmatig zweten.

Rimpelbehandeling

Botuline toxine A is een eiwit dat in staat is om de werking van bepaalde ongewenste “spiertjes” tijdelijk te ontspannen. Dit eiwit wordt opgelost in een vloeistof ‘fysiologisch zout’ en rechtstreeks in de betreffende spiertjes gespoten. Botuline toxine A blokkeert plaatselijk de overdracht van die prikkels in de spier (plaatje b) en vermindert daardoor de overmatige spanning van de spier. Hierdoor kunnen rimpels, plooien en lijnen strakker en gladder worden gemaakt. Het lichaam herstelt zich na verloop van tijd van de geblokkeerde zenuwverbinding, waardoor Botuline toxine A regelmatig toegepast dient te worden.

Behandeling tegen overmatig zweten

Bij de behandeling van overmatig zweten remt het botuline toxine A de zenuwtjes die de zweetkliertjes prikkelen. Het gevolg is dat de zweetkliertjes geen zweet meer produceren, met een drogere huid als resultaat. Op deze manier kunnen mensen van hun zweetoksels, zweethoofd en zweethanden afkomen.

Overige toepassingen van Botuline Toxine

De behandelingen met Botuline toxine gaat een stapje verder dan alleen rimpels en overmatig zweten. Wat weinig mensen weten is dat er aanwijzingen zijn dat Botuline toxine ook werkzaam is in de behandeling van problemen als acne, rosacea, hypertrofische/keloid littekens. De behandeling kan zowel bij jongeren vanaf 18 jaar als oudere volwassenen worden toegepast. Met name bij ‘jongeren’ kunnen regelmatige botox behandelingen rimpels voorkomen en bij ouderen worden de ‘veel’ gebruikte diepe rimpels na botox behandelingen oppervlakkiger.

Afspraak maken?

Voor een vrijblijvende intake of meer informatie kunt u contact opnemen via 0346-257000 of onderstaand formulier invullen.